Slovenska producentka med Emerging Producers 2015

/
18. mednarodnega festivala dokumentarnih filmov v Jihlavi na Češkem (23. - 28. oktober) se kot letošnja slovenska predstavnica platforme Emerging Producers, v soorganizaciji CED Slovenija, udeležuje Viva Videnović.

Center Ustvarjalna Evropa je partner regionalne pobude CE MEDIA pisarn iz širše regije, ki v sodelovanju z Mednarodnim festivalom dokumentarnih filmov v Jihlavi (enem najmočnejših evropskih festivalov te vrste) že tretjič organizirajo dogodek EMERGING PRODUCERS, evropsko industrijsko platformo za mlade obetavne producente ustvarjalnih dokumentarnih filmov.

Center Ustvarjalna Evropa iskreno čestita in izbrani letošnji predstavnici Slovenije! Vivi Videnović želi, da ponujeno štiridnevno možnost izobraževanja, predstavljanja projektov, razvoja koprodukcij in navezovanja stikov s ključnimi akterji evropske avdiovizualne industrije konstruktivno izkoristi za uspešno pozicioniranje na evropskem avdiovizualnem trgu in prihodnji profesionalni razvoj. (Glede na odzive sta prav to v predhodnih letih dosegla tudi njena predhodnika Primož Ledinek in Marina Gumzi).
Z Vivo je poglobljeni predstavitveni intervju opravil spletni portal FilmNewEurope, specializiran za spremljanje AV industrije v 16 različnih državah – od Baltika, prek Srednje in Vzhodne Evrope do Gruzije, Turčije in Cipra.

Producenti, uvrščeni med obetavne upe evropskega dokumentarnega filma za 2015, so tudi:
* Ana Alexieva – Bolgarija
* Josephine Landertinger Forero – Kolumbija
* Mille Haynes – Danska
* Paulius Juočeris – Litva
* Pedro Fernandes Duarte – Portugalska
* Rebecca Houzel – Francija
* Alba Mondéjar Marquez – Španija
* Elina Pohjola – Finska
* Elsa Kremser – Avstrija
* Frederik Nicolai – Belgija
* Paweł Kosuń – Poljska
* Michael Kaboš – Slovaška
* Stefano Tononi – Švica
* Eva Blondiau – Nemčija
* Radovan Síbrt – Češka
* Irina Shatalova – Rusija
* Dionne Walker – Velika Britanija

Več informacij – spletna stran Emerging Producers 2015.