O piškotkih

Spletna stran uporablja besedilne datoteke (t. i. »piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Piškotki, ki jih uporablja ta spletna stran, so:

Piškotki aplikacije
Ti piškotki ne identificirajo uporabnika

ime piškotka trajanje namen
pll_language 1 leto zapomni si izbrani jezik (angleščina/slovenščina)
allow_cookies 1 leto piškotek, ki označuje vaše strinjanje z uporabo piškotkov

Spremljanje obiska – Google analytics

_ga 2 leti spremljanje obiska, piškotek za identifikacijo obiskovalca


Piškotki spletnih storitev v zvezi s predvajanjem videoposnetkov

Youtube, Vimeo, itd.
Piškotke shranijo vstavljene vsebine teh storitev (npr. video v članku). Brez njih prikaz vsebin ne bi bil mogoč.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na sledečih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani, v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke Motovila ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejena s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.