Izkušeni mednarodni filmski strokovnjaki v Ljubljani in Portorožu

/
Ta teden v Ljubljani in Portorožu ne zamudite priložnosti poslušati predavanja in se udeležiti osebnih svetovanj s priznanima mednarodnima strokovnjakoma PETROM BUCKINGHAMOM za razvoj občinstev in nove poslovne modele, LAURENCEOM KAYOM za avtorsko pravo v filmski glasbi ter vodjo mednarodnega usposabljanja MAIA za obetavne producente, GRAZIELLO BILDERSHEIM!

Peter Buckingham.jpgTa teden bo z nami v Ljubljani in Portorožu Peter Buckingham, nekdanji vodja sektorja prikazovanja in distribucije v dveh najpomembnejših filmskih inštitucijah Združenega kraljestva – filmskem inštitutu in filmskem svetu, vizionar z več kot 30 let izkušenj v različnih vejah filmske industrije, danes pa priznani svetovalec za razvoj občinstev v podjetju SampoMedia ter pobudnik inovativnih platform, usmerjenih v večanje filmskega občinstva, predavatelj in tutor mednarodnega producentskega usposabljanja MAIA Workshops.

V okviru strokovnih dogodkov Jesenskega ustvarjalnega maratonamednarodne konference o razvoju občinstev (9. september, Ljubljana) in strokovnega programa Festivala slovenskega filma v Portorožu (10.–14. september), bo v organizaciji Centra Ustvarjalna Evropa vsem, ki želijo med svojimi ustvarjalnimi deli in njihovim občinstvom zgraditi trden most, na voljo za svetovanje.

Buckingham bo odprl konferenco »Ustvarjalna Evropa išče publiko« (9. september, Atrij ZRC SAZU, Ljubljana, 9.30–16.00), katere glavni namen je v sodelovanju s priznanimi evropskimi strokovnjaki za razvoj občinstev (Dragos Eduard Nemau, Romunija, Eva Kesslová, Češka Republika, Slaven Tolj, Hrvaška) in vidnimi predstavniki domačih organizacij (Luka Piškorič, Matjaž Farič, Sara Božanić, Matevž Luzar, Petra Slatinšek) predstaviti preizkušene ter poiskati inovativne strategije oblikovanja in razvoja občinstev.
Konferenca je namenjena vsem predstavnikom organizacij, inštitucij, podjetij in posameznim ustvarjalcem, ki delujejo v kulturnem in avdiovizualnem sektorju, in si želijo, da bi njihova dela dosegla čim več ljudi.

MEDIA SEMINAR ZA FILMSKE STROKOVNJAKE V LJUBLJANI

Filmska strokovna javnost je še posebej vabljena na popoldanski del konference, ko bo Peter Buckingham v okviru MEDIA seminarja zainteresirani javnosti predstavil odnos med ustvarjalno idejo, realnostjo povpraševanja in vedenjem (filmskih) občinstev.
Cilj seminarja je ustvarjalcem avdiovizualnih vsebin predstaviti metode za identifikacijo občinstev in ustreznih platform za prikazovanje ter hkrati izpostaviti tri glavne značilnosti dobrega poslovnega modela: doseganje občinstva, njegovo vključevanje in izkušnje.

Udeležba bo predvsem koristila vsem, ki v prihodnosti nameravajo kandidirati za evropska sredstva na omenjenem področju, saj je razvoj občinstev eden glavnih razpisnih kriterijev, ne glede na vrsto razpisa.
Zainteresiranim filmskim producentom s projekti v razvoju bo Peter Buckingham na voljo tudi za osebna svetovanja za razvoj strategije doseganja občinstev (10. september v Ljubljani – ni več prostih terminov in 11. septembra na Festivalu slovenskega filma v Portorožu – predhodne prijave in več informacij: sabina.briski@ced-slovenia.eu), medtem ko se bo kot gost udeležil tudi otvoritve Festivala slovenskega filma.

BREZPLAČNO NA FESTIVAL V PORTOROŽ

S Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji brezplačno na otvoritev Festivala slovenskega filma v Portorož in ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači: odhod iz Ljubljane (Tivoli) v sredo, 10. septembra, ob 16.30. Vrnemo se pozno ponoči. Obvezne predhodne prijave na info@ced-slovenia.eu do 10. 9.

MEDNARODNE MOŽNOSTI V PORTOROŽU

Od mednarodnih možnosti v okviru strokvnega programa FSF izpostavljamo: Četrtek, 11.00, Zelena dvorana Predstavljanje MEDIA podprtega usposabljanje za obetavne producente MAIA z vodjo Grazeillo Bildesheim.

maia workshopIzobraževalni program MAIA je namenjen obetavnim evropskim producentom igranih in dokumentarnih filmov ter večmedijskih projektov, ki želijo izboljšati svoje znanje na področju produkcije, temelji pa na treh intenzivnih petdnevnih delavnicah na leto, ki so prilagojene začetnikom na področju filmske industrije.

MEDIA podprti program bo predstavila ustanoviteljica in vodja, izkušena italijanska producentka, Graziella Bildesheim v sodelovanju z uspešno slovensko udeleženko, Ajdo Srdić.

AIPA_logo1Petek, 11.00, Zelena dvorana AIPA seminar in osebna svetovanja z Laurenceom Kayem

Glasbene pravice v filmu so zapleteno področje, ki pogosto ustvarja zmedo, ne glede na to, ali se z njimi ukvarja izkušen filmar ali začetnik.
V sodelovanju z vrhunskim strokovnjakom Laurenecom Kayem, ki je med drugim delal na filmih, kot so Lock, Stock & Two Smoking Barrels, Notting Hill, Dnevnik Bridget Jones, Lom valov, Trainspotting in Dobrodošli v Sarajevu, ter sodeloval s Larsom von Trierjem, Michaelom Winterbottomom, Dannyjem Boylom, Guyem Richijem … bomo v okviru interaktivnega seminarja in osebnih svetovanj v popoldanskih urah (obvezne predhodne prijave: industry@fsf.si) poiskali odgovore na vse dileme.

Potrebne so vnaprejšnje prijave udeležbe na vse dogodke Jesenskega ustvarjalnega maratona, vključno s konferenco »Ustvarjalna Evropa išče publiko«: info@ced-slovenia.eu (konferenca in MEDIA seminar) ali industry@fsf.si (strokovni dogodki FSF).

Dogodek je del programa v seriji “Jesenskega ustvarjalnega maratona“, ki ga za kulturni in ustvarjalni sektor pripravlja Motovila (CED Slovenija) s partnerji.