Vabimo na predavanje Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje

/
Strokovnjake s področja kulturne dediščine 23. sept. 2019 vabimo na brezplačno predavanje in delavnico »Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje« z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine.
Juile Aldridge. #onkrajkulturnegamodela 2018. Foto ©Katja Goljat za Motovila.

KAJ: Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje
KDAJ: ponedeljek, 23. sept. 2019, 9.30 do 16.00
KJE: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana
PRIJAVE sprejemamo do 6. septembra 2019.
Več informacij tukaj.

Udeležbo priporočata tudi Maja Kostric Grubišić iz Slovenskega etnografskega muzeja in Tadej Trnovšek iz Muzeja krščanstva na Slovenskem, ki sta Julie Aldridge spoznala na lanskem dogodku.

Maja Kostric Grubišić, Slovenski etnografski muzej:
Z Julie Aldridge sem se srečala na lanskoletnem dogodku Onkraj kulturnega modela, ki ga je Motovila organizirala v sodelovanju z MAO. Izkušnja je bila izjemno pozitivna, saj je Aldrigeova predstavila poslovni model inovacij v kulturnem sektorju ter izpostavila, da se moramo kot institucije še bolj odpreti, osvojiti nova orodja ter neprestano posodabljati svoje vizije. To je predstavila na primerih dobrih praks, hkrati pa smo prejeli koristen delovni material, s pomočjo katerega lahko samostojno razvijamo ideje in nove pristope poslovanja. Udeležbo na septembrskem predavanju z delavnico priporočam vsem, ki želijo narediti korak k celostni prenovi delovanja muzeja.

Tadej Trnovšek, Muzej krščanstva na Slovenskem:
Udeležba na konferenci in delavnici v MAO je bila zame zelo koristna in prijetna izkušnja. Pohvaliti je potrebno tako organizatorje kot izbor predavateljev, ki so nam na konkretnih primerih postregli z nujno potrebnimi napotki. Najbolj mi je v spominu ostala delavnica s Julie Aldridge. Njen koncept o pripravi muzejskih projektov smo v našem muzeju pred kratkim že preizkusili pri snovanju nove stalne postavitve. Obnesel se je nad pričakovanji. Prepričan sem, da si bomo z njim pomagali tudi pri snovanju prihodnjih projektov.

Več o Julie Aldridge tukaj. Lani je na konferenci Onkraj kulturnega modela spregovorila o tem, kako lahko organizacije iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev dosežejo način za izjemno udejanjanje svojih vizij na podlagi prenove poslovnega modela. Preberite članek Udejanjanje vizije v kulturi na izjemen način. Vabljeni tudi k ogledu filmčka (5´15) in predavanja z Julie Aldridge (25´07 min).

Dogodek organizira zavod Motovila v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ICOM Slovenija in Skupnostjo muzejev Slovenije, in sicer v okviru izobraževalne serije Onkraj kulturnega modela in kot del aktivnosti Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za kulturo RS.