Jesenski ustvarjalni maraton – poročilo

/
Motovila / Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji je med 2. in 16. septembrom 2014 organiziral serijo informativno izobraževalnih dogodkov – Jesenski ustvarjalni maraton.

Različnih etap maratona, ki so se odvijale v Ljubljani, Divači in Portorožu, se je skupaj udeležilo več kot 370 udeležencev. Gostili smo 28 domačih in tujih strokovnjakov, ki delujejo v različnih kulturnih in ustvarjalnih sektorjih.

Udeležencem smo v sodelovanju s številnimi partnerji poleg raznovrstnih javnih dogodkov (informativni dan in tehnična delavnica za podprogram Kultura, mednarodna konferenca na temo razvoja občinstev, ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev, udeležba na otvoritvi Festivala slovenskega filma in bogat strokovni program FSF) omogočili tudi številna osebna svetovanja z eksperti za različna področja, ki so (ne)posredno povezana z uspešnim sodelovanjem v obeh podprogramih Ustvarjalne Evrope – Kultura in MEDIA.

I. etapa: Kultura

Torek, 2. september: Informativni dan »Ustvarjalna Evropa za začetnike«
(KULT3000, Ljubljana). Več tukaj.

Četrtek, 4. september: »Projekti sodelovanja 2015« – delavnica za pripravo razpisne dokumentacije in individualno svetovanje (MG+MSUM, Ljubljana). Več tukaj.

II. etapa: Kultura + MEDIA

Torek, 9. september: »Ustvarjalna Evropa išče publiko« – konferenca na temo razvoja občinstev (Atrij ZRC SAZU, Ljubljana). Več tukaj.
Sreda, 10. september: Organiziran prevoz na Festival slovenskega filma v Portorožu.

III. etapa: MEDIA

11.–13. september: Strokovni spremljevalni program 17. Festivala slovenskega filma (Avditorij Portorož).
Več tukaj.