Canske zanimivosti za strokovno javnost

/
Preverite uporabne povzetke dogodkov in informacij, predstavljenih v industrijskem programu letošnjega festivala v Cannesu, ki jih je za slovensko strokovno javnost na enem mestu zbral Center Ustvarjalna Evropa.

1) EVROPSKI FILMSKI FORUM – v okviru programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA je na letošnjem festivalu organizirana nova strokovna pobuda Evropski filmski forum (EFF), ki bo do konca 2015 potekala še v okviru mednarodnih festivalov v Sarajevu, San Sebastianu in Talinu z namenom vzdrževati stalen dialog s sektorjem o novih izzivih, poslovnih modelih ter evropskih in nacionalnih shemah financiranja. Osrednji dogodek prvega, canskega EFF, je bila mednarodna konferenca, posvečena vplivu digitalne tehnologije na filmsko industrijo in doseganju novih občinstev.

Pisni povzetek konference je na voljo na portalu Cineuropa, video zapis bo na voljo kmalu, v branje pa priporočamo tik pred festivalom objavljan dokument EK Evropski film v digitalni eri.

2) Konferenca Evropskega avdiovizualnega observatorija The Future of Film Financing in Europe – pisni povzetek konference je na voljo na portalu Cineuropa, video povzetek konference pa na youtube kanalu EAO.

3) NEXT panel s Tedom Sarandosom, vodjom vsebin pri Netflixu – video povzetek je na voljo na portalu NEXT (pogovor v angleščini se začne na 3:55), pisni povzetek pa v članku Screen International.

4) CINEUROPA panel Maximise the potential of crowdfunding in the production process – povzetek panela in video zapis celotnega dogodka sta na voljo na portalu Cineuropa.

5) NEXT panel Opportunities and Angles in the International Digital and VOD landscape – video povzetek je na voljo na portalu NEXT.

6) CINEUROPA panel Cinema Innovation in the Digital Experience Economy – video povzetek je na voljo na portalu NEXT.

7) IPEDA panel Digital Film Distribution: Concrete Business Cases – zvočni povzetek je na voljo na tem podcastu.

Vodja podprograma MEDIA znotraj Centra Ustvarjalna Evropa Sabina Briški se je poleg zgornjih dogodkov udeležila tudi številnih sestankov in priložnosti za mreženje, zainteresiranim producentom pa je, tako kot tudi drugi kolegi iz mreže CED MEDIA pisarn, bila na voljo za vprašanja na MEDIA paviljonu.

Foto: CED SI.