Izolski art kino Odeon kino meseca na portalu FINE

/
Izolski Art Kino Odeon, “mali kino z velikim platnom” – evropski kino meseca septembra po izbiri spletnega portala Film New Europe!

Art kino Odeon Izola deluje kontinuirano že od leta 2003 pod okriljem Javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola, čigar ustanoviteljica je Občina Izola, in si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma.

Je eden izmed ustanovnih članov Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma na slovenskem in je aktiven v evropski mreži prikazovalcev Europa Cinemas s podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA.

V rednem izboru spletnega portala Film New Europe je bil Art Kino Odeon izbran za kino meseca septembra 2015 – čestitamo! Ob tem je Petra Božič, vodja kina, pojasnila svojo vizijo vodenja kina.

Med drugimi zanimivimi projekti in sodelovanji, v poletnih mesecih se obudi tudi Letni kino Arrigoni, kjer projekcijam večinoma evropskih filmov predstavniki kina Odeon dodajo zanimiv spremljevalnih program, ki obogati in pritegne veliko število obiskovalcev.

Art Kino Odeon pa ima tudi svoje oblikovalske vrečke, ki s obiskovalci in prijatelji kina potujejo po svetu in se jim prek socialnih omrežij “javljajo” iz različnih mest – spodaj je primer hkratne promocije Kina Odeon in slovenskega finalista nagrade Evropskega parlamenta Lux prize Razrednega sovražnika v Franciji.