“Centri Ustvarjalne Evrope na poti” v okviru jubilejnega 20. Sarajeva

/
V okviru 20. mednarodnega filmskega festivala bo v Sarajevu 21. avgusta potekal mednarodni dogodek "Centri Ustvarjalne Evrope na poti" v soorganizaciji slovenskega Centra Ustvarjalne Evrope in CED-ov iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Nemčije (Hamburg).

V okviru pobude “Centrov Ustvarjalne Evrope na poti” (Creative Europe Desks on the Road) bodo na 20. sarajevskem mednarodnem filmskem festivalu predstavniki podprograma MEDIA iz Slovenije, Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Nemčije (Hamburg) AV profesionalcem in potencialnim prijaviteljem iz Bosne in Hercegovine na voljo za poglobljeno individualno svetovanje. Dogodek bo v okviru strokovnega programa potekal v četrtek, 21. avgusta na Industrijski terasi Hotela Europe (Zelenih beretki 12, Sarajevo) med 10.00 in 13.00 uro.

BIH je julija – kot ena izmed petih novih balkanskih držav članic – vstopila v program Ustvarjalna Evropa, in kot edina ne-članica EU polnopravno sodeluje v obeh njegovih podprogramih, tako MEDII kot Kulturi. Ker pa svetovalna pisarna Ustvarjalne Evrope v BIH še ne obstaja, je namen pobude Potujočih CED-ov v okviru letošnjega sarajevskega festivala vsem zainteresiranim profesionalcem zagotoviti priložnost poglobljenega individualnega svetovanja s podrobnimi informacijami o razpisih podprograma MEDIA ter kriterijih in strategijah kakovostne prijave.

Svetovanje bo del bogatega strokovnega programa, potekalo bo v angleškem jeziku, obstaja pa tudi možnost hrvaščine/bosanščine (s strani predstavnic Centrov Ustvarjalne Evrope iz Slovenije in Hrvaške). Prednost imajo zainteresirani producenti iz BIH.

Svetovanju bo sledil družabni del, namenjen mreženju mednarodnih gostov industrijskega dela festivala.

Na strokovnem programu srajevskega festivala sodeluje tudi slovenski MEDIA podprti film “MAMA”
MEDIA podprta “Mama” Vlada Škafarja v produkciji Gustav filma uvrščena med sedem obetavnih projektov letošnje Work in Progress sekcije sarajevskega koprodukcijskega dogodka CineLink, namenjene spodbujanju mreženja ustvarjalcev mednarodnih projektov v post-produkciji z izbranimi evropskimi filmskimi odločevalci.

Sarajevski filmski festival bo potekal med 15. in 23. avgustom, več informacij pa je na voljo na spletnih straneh www.sff.ba.