MEDIA predavanje: narativni pristop v videoigrah

Drugi organizatorji in CED
Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z združenjem Games Slovenia 16. februarja v Ljubljani gosti Mirka Stojkovića, strokovnjaka za naracijo v videoigrah. Brezplačno predavanje v angleškem jeziku je namenjeno razvijalcem in igralcem videoiger; dobrodošli so (avdiovizualni) profesionalci, ki jih zanimajo interaktivni načini pripovedovanja.
Kdaj
do  
Kje
Poligon kreativni center [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Naracija v videoigrah – brez mistifikacije in številni praktični primeri

Obstaja nešteto receptov za lažje pripovedovanje v različnih medijih, prav tako ne primanjkuje »pravil« za pisanje scenarijev. Poudarek predavanja Mirka Stojkovića bo predvsem na razumevanju procesa oblikovanja junaka, ki ga igralci videoigre privzamejo, in zgodbe, ki je blizu tudi avtorju igre.
Videoigra je namreč zapleten skupek elementov, nekateri izmed njih – na primer naracija – pa se dotikajo tudi drugih umetnosti, predvsem filma. Zato bo predavanje osredotočeno na analizo pripovedovanja v filmu, s ciljem spoznati tiste elemente filmskega jezika, ki nam pridejo prav v daleč bolj kompleksni narativni strukturi videoigre.

Kdo predava?

dr. Mirko Stojković
dr. Mirko Stojković

Dr. Mirko Stojković ima več kot dvajset let profesionalnih izkušenj v novih in starih medijih, tako v regiji kot tudi v Veliki Britaniji in ZDA. Pred enajstimi leti je ustanovil kolegij Dramaturgija videoiger na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu (Srbija), enega prvih akademskih predmetov na svetu, ki se osredotoča izključno na naracijo v video igrah. Na isti fakulteti je ustanovil laboratorij interaktivnih umetnosti; predaval je tudi na drugih tehniških in umetniških fakultetah v Srbiji in Črni Gori. Je vodja delovne skupine za področje gaminga v okviru mednarodnega združenja Screenwriting Research Network in je avtor več pervazivnih-, board- in video-iger. Več.

Za koga?

Za razvijalce in igralce videoiger ter tudi druge (avdiovizualne) profesionalce, ki jih zanimajo interaktivni načini pripovedovanja.
PRIJAVE prek elektronskega obrazca (spodaj) ali info@ced-slovenia.eu do srede, 15. februarja 2017 do 15. ure. Dogodek je brezplačen, potekal bo v angleškem jeziku.
Predavatelj bo v petek, 17. februarja na voljo tudi za osebne sestanke – za rezervacijo termina, prosimo, pišite na sabina.briski@ced-slovenia.eu. Dodatne informacije tudi na Games Slovenia.

Ali EU financira videoigre?

Da, to omogoča podprogram MEDIA Ustvarjalne Evrope. Če želi razvijalsko podjetje z videoigro v fazi koncepta kandidirati za sredstva MEDIE, je prav narativnost, poleg izvirnosti in čezmejnega komercialnega potenciala, ključni faktor dobre projektne vloge.
Preverite aktualni razpis za podporo videoigram za leto 2017. Rok za prijavo je do 2. marca 2017. Razpis bo sicer na dogodku 16. februarja predstavila Sabina Briški (sabina.briski@ced-slovenia.eu), vodja podprograma MEDIA pri CED Slovenija, ki je razvijalcem videoiger na voljo za vse dodatne informacije.

Dogodek organizira zavod Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) v sodelovanju z združenjem Games Slovenia in je del februarskega meet-up združenja Games Slovenia.

O DOGODKU POROČAMO TUKAJ.

MEDIA-predavanje-narativni- pristop-v-videoigrah