Program Kultura: strokovnjaki za ocenjevanje projektov vabljeni k sodelovanju!

Program
 
Leto
2012 
Oznaka
EACEA/07 
Rok
nedelja, 30. junij 2013 zaprt

12. marca 2008 je bil v Uradnem listu Evropske unije (UL EU) objavljen razpis (EACEA/07) za prijavo interesa za sestavo strokovnjakov pri EACEA, ki ga bo vodila Izvajalska agencija za izobraževanje, AV in kulturo (Education, Audiovisual & Culture Executive AgencyEACEA) v sodelovanju z Evropsko komisijo (EK). Strokovnjaki, izbrani v okviru tega razpisa, bodo lahko zadolženi tudi za pomoč generalnim direktoratom, ki so pristojni za Izvršno agencijo (GD EAC, INFSO, AIDCO), v okviru njihovih dejavnosti (splošno usklajevanje politik in programov, obveščanja, upravljanja delov, ki niso zaupani Izvršni agenciji).

Povzetek vsebine razpisa:

Celotno razpisno besedilo v slovenščini: UL EU C 67/55.

ROK za oddajo prijave: do 30. junija 2013

Opomba CCP Slovenia: Javni razpis predstavlja uvedbo novega postopka izbora članov strokovnih komisij za ocenjevanje prijav v okviru razpisov programov, ki jih v obdobju 2007–2013 izvaja Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo EK. Doslej so potencialne člane strokovnih komisij za ocenjevanje prijav kulturnega programa EU (Kultura 2000 in Kultura) predlagale države članice (Ministrstvo za kulturo).



 PREDMET RAZPISA

Izvršna agencija je objavila razpis za prijavo interesa z namenom zbiranja prijav, na podlagi katerih bo lahko sestavila seznam strokovnjakov za pomoč pri izvajanju naslednjih nalog:

(a) Ocena predlogov, prejetih v okviru razpisov za zbiranje predlogov.
(b) Ocena in spremljanje projektov: ocena projektnih poročil,

  • ocena izdelkov in rezultatov projektov,
  • spremljanje projektov in obiski na terenu,
  • ostale zadolžitve na področju analize in/ali spremljanja programov in projektov.
    (c) Posebne študije, povezane s področji delovanja.

    Naloga strokovnjakov bo pomagati Izvršni agenciji ali, če bo to potrebno, EK pri izvajanju zgoraj navedenih nalog ob upoštevanju ciljev programov, prednostnih nalog in meril, navedenih v razpisih za zbiranje predlogov, ter vodnikov in priročnikov, ki bodo na voljo kandidatom.

    K prijavi na razpis so vabljeni strokovnjaki za pomoč pri naslednjih programih EU:

  • programi poklicnega izobraževanja in usposabljanja,
  • Kultura,
  • Mladi v akciji,
  • Evropa za državljane,
  • MEDIA 2007,
  • programi, ki se bližajo koncu (Kultura 2000, Socrates ipd.).

    Seznam izbranih strokovnjakov 

    Na spletni strani EACEA je objavljen seznam strokovnjakov, ki od leta 2008 sodelujejo pri ocenjevanju prijavnic v okviru posameznih programov Izvajalske agencije. Seznam objavijo vsako leto na podlagi načela transparentnosti v okviru 20. člena regulative EU št. 1653/2004. Seznam je dostopen tukaj >>>

     


    KANDIDATURA 

    Kandidati naj svoje kandidature oddajo na spletnem obrazcu v skladu z navodili, ki so na voljo na spletnih straneh Izvajalske agencije ter v prilogi spodaj. Z obrazcem za kandidaturo morajo kandidati dokazati svojo usposobljenost in poklicne izkušnje, ki se zahtevajo v povezavi s cilji programa(-ov), za katerega(-e) kandidirajo.
    Spletni obrazec za kandidaturo, rok prijave na razpis in pravila, ki jih je treba upoštevati pri vložitvi kandidature, so objavljeni na spletnih straneh Izvajalske agencije.
    E-Prijavo lahko izpolnite v angleščini, nemščini ali francoščini. Pred izpolnjevanjem prijavnice se morate na vstopni strani registrirati oz. ustvariti svoj račun. Ko boste uspešno zaključili registracijo na listi programov označite program na katerega se prijavljate (List of Programmes for Experts to Apply). Pri izpolnjevanju prijavnice si pomagajte z navodili za izpolnjevanje prijavnice! (na voljo na EACEA oz. v prilogi spodaj)
    Na spletni strani EACEA (ter v prilogi spodaj) so na voljo tudi navodila za strokovnjake pri ocenjevanju prijavnic za program Kultura (2007-2013).


    MERILA IZBORA 

    a) Skupno merilo za vse programe
    Kandidati morajo imeti najmanj 4 leta poklicnih izkušenj na področjih, povezanih s programom, za katerega kandidirajo, izbrani pa bodo na podlagi naslednjih meril:

     

  • dokazana usposobljenost na področjih, ki se navezujejo na zgoraj omenjene programe,
  • sposobnost opravljati delo, pisati in pripraviti oceno v angleščini, francoščini ali nemščini,
  • osnovno znanje na področju uporabe običajne programske opreme in zadostne izkušnje pri uporabi osebnih računalnikov za dostop do ocenjevalne(-ih) strani, prenos predlogov in ocenjevalnih obrazcev na osebni računalnik ter vnos, shranjevanje in pošiljanje preko spleta svojih ocen predlogov, poročil, izdelkov in/ali rezultatov projektov.

    Prednost bodo imeli kandidati z izkušnjami s področja vodenja transnacionalnih projektov in ocenjevanja programov in/ali projektov, znanjem dodatnih jezikov in pa usposobljenosti za izvajanje finančne in proračunske analize predlogov.
    Izvršna agencija bo kandidate obvestila o uvrstitvi na seznam strokovnjakov ali o zavrnitvi njihove kandidature. Ta seznam bo mogoče uporabiti za sestavo sosvetov strokovnjakov in/ali izbor strokovnjakov za izvedbo posebnih nalog. Veljal bo do konca trajanja omenjenih programov (31. 12. 2013) in ga bo mogoče po potrebi uporabiti tudi v obdobju zaključevanja projektov, izbranih v okviru teh programov.

    b) Posebna merila za posamezne programe – Program Kultura (2007–2013)

    Na razpis se lahko prijavijo fizične osebe, ki so državljani:

  • držav članic EU,
  • držav EGS (Islandija, Lihtenštajn, Norveška)
  • držav kandidatk (Hrvaška, Makedonija in Turčija),
  • zahodnobalkanskih držav (Srbija).

    DODATNE INFORMACIJE

    V primeru tehničnih težav pri izpolnjevanju se obrnite na Oddelek za pomoc uporabnikom (Helpdesk):
    T: +32 229 90705
    E: eacea-external-helpdesk@ec.europa.eu  

    Dodatne informacije so na voljo na spletnih straneh Izvajalske agencije (EACEA) ter na e- naslovu: EACEA-P5-EXPERTS@ec.europa.eu 
    Glej tudi UL EU C 67/55.