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CALL FOR PROPOSALS EACEA 39/2016 - SUPPORT TO EUROPEAN 

NETWORKS 

MOST FREQUENTLY-ASKED QUESTIONS 

 

Is this call for proposals open to applications by a consortium made of a coordinator and partners? 

If so, which the difference is between "network members" and "project partners"? 

As mentioned in the Call Notice and Section 2.3 of the Guidelines, "This scheme offers action grants 

to support European networks active in the field of the cultural and creative sectors".  

In section 6.1 of the Guidelines (eligible applicants) it is said that "The following call is only open to 

organisations having legal personality. Applicants can be the network itself, in case it has a legal 

personality, or an organisation, member of the network, acting on its behalf".  

It is to be understood that applicant means 1 organisation.  As shown in the model Framework 

Partnership Agreement and Annual Specific Agreement, the EU support is awarded through mono-

beneficiary grants.   

In this line, we would like to confirm that applicants should not apply in a consortium of coordinator 

in partners to this call for proposals.  

From a contractual point of view, members of the Network cannot be considered as partners of the 

application but as "third parties". 

Only the applicant organisation has to provide specific information such as: PIC number, operational 

capacity, declarations on honour, activity reports, financial identification forms, financial capacity 

forms, financial statements, and external audit reports, statistical information, etc. The applicant will 

have to provide a list comprising all Network members and not only those actively involved in the 

Work Programme. 

Could a Network that does not have a legal personality apply to this call for proposals? 

This call is only open to organisations having a legal personality. Applicants can be the network 

itself, if it has a legal personality of more than two years of existence, or an organisation, member of 

the network, acting on behalf of the network. Networks with no legal personality or of less than 2 

years can apply through one of its members.  

Do the statutes of the network have to be somehow legally registered?  
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As said in the Guidelines, "In the context of this call a network can be defined as a multi-country 

membership organisation whose mission, governance rules, members' rights and obligations are 

specified in a document ("statutes") agreed upon by its members. A copy of those statutes will have to 

be submitted with the application". 

The Agency does not require them to be legally registered, as this depends inter alia on national 

legislation. 

Alongside a complete list of members, does the Network have to provide evidence of the 

membership? 

No, there is no need to provide evidence of the membership within the application. The Agency 

reserves itself the right to require supporting documents of the membership (such as registration 

documents, fees, etc.) at a later stage, if needed.    

The application should include a provisional budget for Year 1. This budget should indicate the 

EU contribution. If awarded a contract, could the requested EU contribution be modified in 

subsequent years? 

The EU contribution can vary (increase or decrease) from year 1 to year 4 with certain limits:  

 The requested contribution does not exceed the co-financing rate requested for Year 1. 

 The requested contribution does not exceed 80% of the total eligible costs  

 The requested contribution does not exceed €250 000. 

In general, the proposed budget should not be overestimated. All applicants should make sure that the 

budget corresponds to the resources required for the implementation of the activities.  

FURTHER INFORMATION 

The detailed information required to set up a project and make an application can be found on the 

following website: 

http://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding_en 

E-mail contact details: EACEA-CREATIVE-EUROPE-NETWORKS@ec.europa.eu  
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